CHANCES
 

Consortium on Health and Ageing: Network of Cohorts in Europe and the United States
 
 
 

  EPIC
 



Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας Ιατρικής και Κοινωνίας
 
 
 

  HYDRIA
 

Program and targeted action on the diet and health of the Greek population
 
 
 

  ANEMOS
 

Expansion & update of existing nutrition
monitoring systems
 
 
 

  FOOD COMPOSITION TABLES
 

Πίνακες Συνθέσεως Τροφίμων
 
 
 

 

 

 

 


Τίτλος Έργου:
Υποστήριξη συλλογής δεδομένων εθνικών διατροφικών ερευνών σε βρέφη και παιδιά μέχρι και 9 ετών, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων - European Food Safety Authority (OC/EFSA/DATA/2014/02)


Στόχος του προγράμματος:

Μακροπρόθεσμο στόχο της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) αποτελεί η διεξαγωγή μίας εναρμονισμένης στα Κράτη-Μέλη Πανευρωπαϊκής έρευνας για τη κατανάλωση τροφίμων και ποτών, με τίτλο "EU Menu". Τον Οκτώβριο του 2009, ομάδα εμπειρογνωμόνων της EFSA ενέκρινε Οδηγία η οποία αναφέρεται στις γενικές αρχές συλλογής δεδομένων για την αξιολόγηση της έκθεσης σε παράγοντες της διατροφής και την εκτίμηση της πρόσληψης ενέργειας και θρεπτικών συστατικών.

Σκοπός του έργου είναι να προσαρμοστεί η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε στην Ελληνική Εθνική Μελέτη για την Υγεία και τη Διατροφή (ΥΔΡΙΑ), σύμφωνα με την Οδηγία της EFSA και τις μετέπειτα τροποποιήσεις της βάσει προκαταρκτικών μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων που υποστηρίχθηκαν από την EFSA. Η τελικώς διαμορφωμένη μεθοδολογία θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή διατροφικών και συναφών δεδομένα σε δείγμα 780 βρεφών και παιδιών ηλικίας έως και 9 ετών. Τα συλλεγόμενα στοιχεία θα ενσωματωθούν στην κεντρική βάση δεδομένων της EFSA. Το έργο συντονίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας.




ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ .|. ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ .|. EXTRANET .......Copyright 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΥΓΕΙΑΣ...........