grpr
  CHANCES
 

Consortium on Health and Ageing: Network of Cohorts in Europe and the United States
 
 
 

  EPIC
 


Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας Ιατρικής και Κοινωνίας
 
 
 

  EHES
 

The European Health
Examination Survey
 
 
 

  ANEMOS
 

Expansion & update of existing nutrition
monitoring systems
 
 
 

  FOOD COMPOSITION TABLES
 

Πίνακες Συνθέσεως Τροφίμων
 
 
 
title



 

 

 

 


Τίτλος
Συμμετοχή ομάδας του ΕΙΥ (Γαβριέλη, Κλινάκη, Τριχοπούλου) στο πρόγραμμα «Ανθρωπολογία της διατροφής στην Ελλάδα: Μεσογειακή Διατροφή», του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών

Τοποθεσία
Αθήνα, Ελλάδα

Ημερομηνία
Μάιος-Ιούνιος 2014

Περιγραφή

Το πρόγραμμα «Ανθρωπολογία της διατροφής στην Ελλάδα: Μεσογειακή Διατροφή» που διοργανώνεται από το College Year in Athens - Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών και στο οποίο συμμετέχουν σπουδαστές πανεπιστημίων των Η.Π.Α., πραγματοποιήθηκε για το έτος 2014 από τις 26 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου.

Στις 29-30 Μαΐου και 2-3 Ιουνίου, οι κυρίες Αντωνία Τριχοπούλου, Άννα Γαβριέλη και Ελένη Κλινάκη παρουσίασαν μέσω διαλέξεων και δραστηριοτήτων (ομαδικών εργασιών, συμπλήρωση ερωτηματολογίων και κουίζ, προβολή βίντεο) το πρότυπο της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής, την ιστορία της και την εξέλιξή της ανά τα έτη, τα οφέλη της για την υγεία, τη σύνδεσή της με την ελληνική μυθολογία, θρησκεία και πολιτισμό, καθώς και τη σημασία των παραδοσιακών τροφίμων και της βιώσιμης υπόστασης της στη σύγχρονη κοινωνία.

 




ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ .|. ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ .|. EXTRANET .......Copyright 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΥΓΕΙΑΣ...........